Fontane

Fontane

Projektiranje in izvedba fontan

So civilizacijski element človeštva, kjer si tehnika in umetnost podajata roke, ki ima lahko čisto estetsko poslanstvo kot simbol življenja ali pa samo kot tehnološko potreben element (pitnik, aerator,…) ali pa oboje in še več hkrati. So izraz kulture neke sredine, nekega avtorja…

Že davne civilizacije so poznale fontane. Z razvojem tehnologij, je v današnjem času možno ustvariti vodne efekte neverjetnih vsebin. Hi – tech elektronika še dodatno omogoča že skoraj težko dojemljive zvočne ali svetlobne efekte na vodi, ki prekašajo navadno domišljijo.

Ko se boste odločali za fontano nas pokličite. Rade volje bomo sodelovali z Vami v želji, da skupaj ustvarimo nekaj lepega, kulturnega in tehnično zanimivega.

Ste pomislili kdaj, da bi imeli fontano, ki bi imela predvsem zdravstveni učinek, ali da bi Vam služila kot ekran za predvajanje filmov, sporočil,… da bi Vam služila kot razsvetljava, da bi ponazarjala vretje vode v loncu na žerjavici, da bi imeli fontano kjer se nad gladino vode vrti marmorna krogla 50 ali več kg težka, kjer ni videti nikakršnega podstavka ali kjer Vam okoliški veter daje takt vodnim curkom, ste kdaj pomislili, da bi vodo iz Vaše toplotne črpalke preden jo vrnete  v zemljo še zadnjič izkoristili v obliki fontane.

Pri fontanah je posebej poudarjena zahteva po estetskem videzu ter brezhibnem delovanju.
Zato je potrebno že v osnovi skrbno načrtovanje, saj gre za mali bazen, ki ga moramo že zaradi varnosti obravnavati kot plavalni, predvsem v smislu kemične priprave vode.
Sodelujemo z svetovno najbolj uveljavljenimi podjetji ne tem področju, s katerimi smo skupaj uspešno izvedli nekaj izjemnih in velikih tovrstnih objektov kot so npr. sistem slanih slapov ter gradsko fontano v Tuzli.

Ko si boste zaželeli fontano, nas pokličite in bomo v sodelovanju z Vami realizirali Vaše želje.